Hoofdsponsor

ONZE HOOFDSPONSOR HOTBATH

Burgh Haamstede begin jaren 70, Camping Duinrand, Lijsterbespad, kleine plaatsen gevuld met gezinnen uit Rotterdam, in tenten of sommige al in de eerste caravans met eigenhandig aangebouwde schuurtjes. De kinderen waaronder ikzelf brengen zo de weekenden en de schoolvakanties door, spelend in de duinen, het bos of op het strand. Bij ons op het pad stond het gezin van Aad Jansen, beroemde bokser, atleet, enorm charisma, zo mogelijk nog groter gevoel voor humor en een en al gezelligheid. Zijn zoon Leon was een stuk jonger als ik zelf en hij bokste al, bij zijn oom Leen en later bij zijn opa Piet Bot, ik wilde dat ook maar van mijn moeder mocht ik dat pas als ik 16 was waarschijnlijk uitgaande van de gedachte “dat waait wel over”.

Wel, dat deed het dus niet en precies een dag na mijn 16e verjaardag melde ik me aan bij Theo Huizenaar in de Paulus Potterstraat, houten laag gebouwtje, drie ringen, de geur van Lisol, bitjes in jampotjes, iedereen zoveel mogelijk truien aan om te zweten en al mijn grootheden dagelijks aanwezig; Aad Jansen, Cor Eversteijn, Roy Somer, Bertus Nikkelen Kuiper, Jan de Bruin, trainer Jan Schreutelkamp en natuurlijk de eminence grise, Theo Huizenaar. Drie keer per week minimaal zat ik daar met open mond te luisteren naar de prachtigste verhalen, onderging ik de training, kreeg de klappen waar ik om vroeg als ik m’n linkerhand weer liet zakken en ik genot van ieder moment daar.

Later ging Aad Jansen met Westerlaken naar Hoboken en ik ging mee, andere, modernere sfeer maar nu eindelijk echt rechtstreeks trainen onder Aad, ook weer een prachtige tijd met nieuwe opkomende helden, Bartes, Houbein en Lefeber.

Maar ja, dan begint de loopbaan steeds harder te roepen en werd het boksen steeds onregelmatiger, zo gaan die dingen blijkbaar, in ieder geval overigens zonder ooit de passie en de liefde voor onze “noble art of self defence” ooit te verliezen of te vergeten.

Inmiddels, komt er langzaam maar zeker meer tijd en is de donderdagmorgen 8 uur het vaste ijkpunt van de week voor mij en Leon, personal training gelardeerd met gesprekken over alles, werkelijk alles.

En verder? trotse hoofdsponsor van de mooiste boksschool van Nederland!

Met vriendelijke groet, with kind regards

Erwin Liesting

hotbath hoofdsponsor leons boxing gym boksen rotterdam
X