Over Ons

BOKSSCHOOL ROTTERDAM LEON’S BOXING GYM

Boksschool Rotterdam Leon’s Boxing Gym is ontstaan uit de overname van boksschool Hoboken. Oprichter en eigenaar, Aad Westerlaken, begon boksschool Hoboken in 1981 op de Mathenesserlaan.

Leon’s vader, Aad Jansen, begon daar als trainer en Leon was de jongste wedstrijdbokser. Leon komt uit een echte boksfamilie. Vader Aad Jansen, zijn oom Leen Jansen en zijn opa Piet Bot hebben hun sporen in de bokssport ruimschoots verdient.

Leen Jansen bokste als amateur 134 partijen waarvan hij er 113 winnend afsloot. Hij bokste op de Europese kampioenschappen in Milaan in 1950 en op de Olympische Spelen in 1952. Als professional bokste Leen 71 partijen, hij was 2x kampioen van Nederland bij de profs en 1x bij de amateurs. Hij had jarenlang een eigen boksschool in Kralingen waar hij samen met zijn broer Aad succesvolle amateur boksers trainde.

Leon’s vader, Aad Jansen,was een zeer technisch begaafd bokser, een echte vuistschermer. Techniek stond hoog in het vaandel bij Aad. Hij bokste als amateur 76 partijen. Deed in 1964 in de Russische hoofdstad Moskou mee aan de Europese kampioenschappen en werd 3x kampioen van Nederland. Als professional bokste hij 34 partijen.

Leon’s opa, ”ome” Piet Bot, was als amateurbokser actief, maar boekte vooral als trainer/coach successen bij boksvereniging Crooswijk.Tot aan zijn dood in 2004 was hij de stuwende kracht bij boksschool Crooswijk en zijn jongens boekte zowel nationaal als internationaal successen.

Vele werden kampioen van Nederland.

Leon is het boksen met de paplepel ingegoten. Als 8 jarige ging hij met zijn Opa Piet mee naar boksschool Crooswijk in de van Reijnstraat. Op twaalf jarige leeftijd bokste hij zijn eerste wedstrijd.

Op negentienjarige leeftijd werd hij kampioen van Zuid Holland in het zwaarwelter gewicht en stopte daarna ongeslagen met wedstrijd boksen om zich alleen met trainen bezig te houden, tot op de dag van vandaag. Met de oprichting van Leon’s Boxing Gym zet Leon een familietraditie voort. Boksschool Rotterdam met een ver teruggaande geschiedenis..

boksschool rotterdam aad jansen boksen rotterdam leons boxing gym
boksschool rotterdam leon jansen leons boxing gym boksen rotterdam

MAAK KENNIS MET ONZE TRAINERS!

X